Αξιοθέατα
Παραλίες

Παραλίες

Μία μεγάλη λίστα παραλιών καλύπτει το γούστο και του πιο απαιτητικού επισκέπτη. Πως μπορεί να γίνει διαχωρισμός όταν η ακτογραμμή και από τις δύο πλευρές του Κορινθιακού κόλπου είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος της προσβάσιμη και διαθέσιμη; Το μόνο που χρειάζεται να έχετε είναι χρόνος για να μπορέσετε να επισκεφθείτε όσο το δυνατόν περισσότερες. Ίσως εν τέλει τα κριτήρια επιλογής να μην είναι και διαφορετικά.

Η ιδιαιτερότητα όμως της περιοχής είναι οι παραθαλάσσιες πόλεις. Πόλεις οι οποίες έχουν μέσα στην οικιστική τους ενσωματωμένες μικρότερες ή μεγαλύτερες παραλίες. Τo Αίγιο, το Κιάτο, το Λουτράκι, η Ναύπακτος και το Ξυλόκαστρο, είναι χαρακτηριστικά τέτοια παραδείγματα. Δημιουργείται έτσι μια μοναδική ευκαιρία για όσους δεν θέλουν στις διακοπές τους να θυσιάσουν την παραμικρή ευκολία της πόλης. Άλλωστε γι’ αυτό πολλές από αυτές ιδίως οι πιο κοντινές στην Αττική αποτελούν σημαντικά παραθεριστικά κέντρα, τα οποία συγκεντρώνουν πλήθη Αθηναίων για μακροχρόνιες διακοπές για πολλές δεκαετίες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα από πολύ νωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές, που μπορούν να εξασφαλίσουν ξέγνοιαστες διακοπές. Έτσι παραμένουν πάντα μια βασική επιλογή για οικογένειες, αλλά και τους λάτρεις της εξερεύνησης.

Ανακαλύψτε τους μικρούς όρμους, κολπίσκους και παραλίες οι οποίες δεν είναι γνωστές στον πολύ κόσμο και συγκεντρώνουν λιγότερους παραθεριστές. Για τον εντοπισμό τους οι ντόπιοι κάτοικοι κάθε περιοχής είναι οι καλύτεροι οδηγοί. Και είναι δεδομένο πως στο τέλος θα τους ευχαριστείτε.