Η Πολιτιστική Κληρονομιά του Κορινθιακού Κόλπου και η βιώσιμη ανάπτυξή του θα αποτελέσει το θέμα συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο στην πόλη της Θήβας.

Θα προηγηθεί ανοιχτή συνεδρίαση των εκπροσώπων των Εφορειών Αρχαιοτήτων την Παρασκευή για την αναζήτηση τρόπων συνεργασίας μεταξύ των συναρμόδιων φορέων της περιοχής.

Η πρωτοβουλία της διοργάνωσης ανήκει στο Σύνδεσμο Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) που απαρτίζεται από τους Δήμους που περιβάλλουν τον Κορινθιακό Κόλπο, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Θηβαίων που είναι συνδιοργανωτής του συνεδρίου μαζί με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα μιλήσουν κατά σειρά, οι κ.κ. Παρασκευή Νομικού Επικ. Καθηγήτρια Φυσικής Γεωγραφίας – Ωκεανογραφίας ΕΚΠΑ, Αλεξάνδρα Χαραμή Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, Αθανασία Ψάλτη Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδος, Βασιλική Βλάμη Εκπαιδευτικός / Περιβαλλοντολόγος, Κωνσταντίνος Μπαμπούλας, Νότης Μαρτάκης Πρόεδρος του ομίλου ΜΤC Group, Ηλίας Μαριολάκος Ομoτ. Καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Τάσος Δροσόπουλος Αντιπρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κορινθιακού Κόλπου.

Το προεδρείο του συνεδρίου θα απαρτίζουν οι κ.κ. Σταμάτης Χαλβατζής Πρόεδρος Σ.Π.Ο.Α.Κ., Σπύρος Νικολάου Δήμαρχος Θηβαίων και Αλεξάνδρα Χαραμή Προϊσταμένη ΕΦΑ Βοιωτίας, ενώ παρεμβάσεις θα γίνουν από εκπροσώπους των Δήμων που μετέχουν στο Σύνδεσμο, καθώς και των οικολογικών οργανώσεων ΑΛΚΥΩΝ, ΝΗΡΕΑΣ και ΠΑΝΔΟΙΚΟ.