Πρόεδρος του Σ.Π.Ο.Α.Κ. κ. Σταμάτης Χαλβατζής και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής κ.κ. Νίκος Βαλαούρας (Αντιδ/ρχος Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας), Στέλιος Σαλαπατάρας (Δ.Σ Λεβαδέων), Ντίνος Τυρηνόπουλος (Δ.Σ. Θηβαίων) παρέστησαν σε ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσαν από κοινού η Αντιπ/ρχης Π.Ε. Βοιωτίας κ. Φανή Παπαθωμά και ο Αντιπ/ρχης Π.Ε. Φωκίδας κ. Κατσαγούνος Ευάγγελος με τη συμμετοχή του Αντιπ/ρχη Χωροταξίας και Περιβάλλοντος κ. Αναστασίου Γεωργίου και του Αντιπ/ρχη Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Περγαντά Ιωάννη, καθώς και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Αγνιάδη Παναγιώτη και του Αντιδημάρχου Θηβαίων κ. Καμούτση Αναστάσιου και υπηρεσιακών παραγόντων.

Αντικείμενο συζήτησης ήταν η διερεύνηση δυνατότητας αντιμετώπισης του έκτακτου φαινομένου που δημιουργεί ο υπερπληθυσμός των μεδουσών, για τους λουόμενους στις παραλίες του Κορινθιακού Κόλπου.

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Ο.Α.Κ. ενημέρωσε τους παριστάμενους για όλες τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις που έγιναν εκ μέρους μας το τελευταίο διάστημα για το θέμα αυτό, καθώς και για την προσπάθεια που καταβάλλουμε για την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου, της τοποθέτησης πλωτού φράγματος σε παραλία του Κορινθιακού, μετά την σχετική τροποποίηση του νόμου, έτσι ώστε να διαπιστωθεί στην πράξη εάν διασφαλίζεται η προστασία των λουομένων.

Σε περίπτωση δε που αυτό καταστεί δυνατό και υπάρξουν θετικά αποτελέσματα, εισηγηθήκαμε την εξεύρεση τρόπου χρηματοδότησης τέτοιων πλωτών φραγμάτων εκ μέρους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, καθώς επίσης και την διευκόλυνση των υπηρεσιών της Περιφέρειας προς τους ενδιαφερόμενους, για την επίσπευση της διαδικασίας αδειοδότησης.

Σε κάθε περίπτωση συμφωνήθηκε από όλους τους παριστάμενους η διαρκής επικοινωνία και συνεργασία για την αντιμετώπιση του εν λόγω προβλήματος.