Θρησκεία
Γαστρονομία
Φύση

Εξερευνήστε

Οι δύο πλευρές του Κορινθιακού κόλπου φιλοξενούν ένα εντυπωσιακό πολιτιστικό μωσαϊκό. Ιστορία χιλιετιών έχει αφήσει τα σημάδια της στην περιοχή με τις μαρτυρίες να προβάλουν μπροστά στα μάτια των επισκεπτών. Είναι σίγουρο πως όποιος κι αν είναι ο προορισμός σας θα βρείτε ένα μουσείο ή έναν σημαντικό αρχαιολογικό χώρο για να επισκεφθείτε.

Τα αρχαιολογικά μουσεία του Αιγίου, των Δελφών, των Θηβών, της Κορίνθου, των Πατρών και άλλα μικρότερα φιλοξενούν πολιτιστικούς θησαυρούς. Στην κορυφή της επισκεψιμότητας βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος των Δελφών, αλλά υπάρχουν και άλλοι, εξίσου ενδιαφέροντες χώροι, όπως για παράδειγμα τα ερείπια της αρχαίας πόλης στην Αντίκυρα, τα Ίσθμια, το Ηραίο της Περαχώρας, η ακρόπολη της αρχαίας Δαύλειας και η Γαργαφία Κρήνη στις Ερυθρές.

Αντίστοιχα είναι και τα μνημεία μεταγενέστερων περιόδων. Μεσαιωνικά κάστρα, όπως της Πάτρας, της Ναυπάκτου και του Ρίου, ενετικοί πύργοι, βυζαντινές εκκλησίες. Δεν υπάρχει περίοδος της ιστορίας που να μην έχει αφήσει τα σημάδια της στην περιοχή.

Εξίσου πλούσια είναι και η λαογραφική παράδοση, κάτι που αποδεικνύεται από τα πολλά δημόσια και ιδιωτικά μουσεία που φιλοξενούν συλλογές με αντικείμενα καθημερινής ζωής και «φωτογραφίζουν» τον κάτοικο εργάτη, αγρότη ή πολεμιστή του ’21.

Πολιτισμός όμως δεν είναι μόνο οι κτιριακές εγκαταστάσεις και οι συλλογές. Είναι όλα αυτά που θα βρείτε στο διάβα σας, τριγυρνώντας στις πόλεις. Την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, την αναβίωση εθίμων, την πληθώρα εκδηλώσεων.

Εκατέρωθεν του Κορινθιακού κόλπου βρίσκεται ένας τόπος γεμάτος ιστορία, πολιτισμό και πολιτιστικά στοιχεία που περιμένει να τον ανακαλύψετε. Είτε ως αυτοσκοπός είτε ως συμπλήρωμα των διακοπών σας το πολιτιστικό στοιχείο είναι ένα κίνητρο για ένα ακόμη ταξίδι.