Εξερευνήστε
Θρησκεία
Φύση

Γαστρονομία

Oι καλές διακοπές πρέπει να συνοδεύονται από καλό φαγητό και σ’ αυτό το σημείο δεν θα απογοητευτείτε! Το ταξίδι σας στους δήμους του Κορινθιακού κόλπου είναι ένα παράλληλο ταξίδι στη γεύση. Η περιοχή είναι ένας αυτόνομος γαστρονομικός προορισμός. Στα γραφικά παραθαλάσσια ταβερνάκια ή σε γκουρμέ εστιατόρια των μεγαλύτερων πόλεων θα δοκιμάσετε συνταγές που συνδέονται άμεσα με την παράδοση και την τοπική παραγωγή. Οι ψησταριές στη Λιβαδειά αποτελούν μια ειδική κατηγορία, διάσημες σε όλη την Ελλάδα. Αντίστοιχα τα φρέσκα ψάρια αφθονούν στις περισσότερες παραλιακές πόλεις. Ουζερί, εστιατόρια και ταβέρνες σερβίρουν ολόφρεσκο ψάρι και γίνονται ένας ιδανικός προορισμός ακόμη και για ένα κυριακάτικο μεσημέρι. Αντίστοιχα μπορείτε να βρεθείτε σε ένα ορεινό χωριό, όπου τα ντόπια κρέατα και οι παραδοσιακές συνταγές θα σας ενθουσιάσουν.

Δοκιμάστε τα φρέσκα λαχανικά και τα προϊόντα της γης που μαζεύονται λίγη ώρα πριν καταναλωθούν καθώς και γαλακτοκομικά προϊόντα που προμηθεύουν οι τοπικές κτηνοτροφικές μονάδες στα καταστήματα εστίασης. Κάντε τις αγορές σας για να κρατήσετε ζωντανή την ανάμνηση της γεύσης.

Φυσικά, όλα τα πιάτα συνοδεύονται από ένα καλό κρασί. Η νότια πλευρά του Κορινθιακού φημίζεται για τα αμπέλια της και έτσι είναι εύκολο να εντοπίσετε και να δοκιμάσετε καλά ελληνικά κρασιά είτε πρόκειται για τη μαυροδάφνη του Αχάια Κλάους είτε πρόκειται για ακριβές ετικέτες ή για χύμα κρασί των τοπικών οινοπαραγωγών. Στην απέναντι πλευρά κυριαρχεί το τσίπουρο που συνοδεύει εκλεκτούς μεζέδες και αποτελεί την ιδανική αφορμή για ένα ακόμη απρογραμμάτιστο γλέντι. Τα τελευταία χρόνια, και στη βόρεια πλευρά, γίνονται σημαντικές προσπάθειες από μικρές μονάδες οινοποιίας για την παραγωγή αξιόλογων κρασιών παράλληλα με την παραγωγή μελιού και λαδιού.

Ανακαλύψτε τα μικρά ταβερνάκια στα χωριά της περιοχής που θα επισκεφτείτε ή τα παραδοσιακά ουζερί δίπλα στη θάλασσα. Εκεί θα αντιληφθείτε πως τελικά ο άνθρωπος ίσως δεν χρειάζεται και τόσο πολλά πράγματα για να είναι ευτυχισμένος.  Και το μόνο σίγουρο είναι πως θα επιστρέψετε ξανά και ξανά.