Διασκέδαση
Φεστιβάλ – Εκδηλώσεις
Σπόρ – Δραστηριότητες

Φεστιβάλ – Εκδηλώσεις

Στην περιοχή γύρω από τον Κορινθιακό Κόλπο είναι δεκάδες τα φεστιβάλ που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο. Όπου κι αν είναι ο τόπος διαμονής σας δεν θα είστε μακριά από το επίκεντρο τέτοιων εκδηλώσεων. Ενδεικτικά και μόνο αναφέρονται το διεθνές φεστιβάλ της Πάτρας, του Αιγίου, του Λουτρακίου, ενώ ξεχωριστή θέση έχει και το φεστιβάλ της Ζήρειας, ένα μουσικό event σε υψόμετρο 1.550 μέτρων. Στη λίστα μπορούν να προστεθούν τα Πινδάρεια, τα Λαμπέτεια, τα Επαμεινώνδια και άλλες τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

Μια άλλη κατηγορία εκδηλώσεων που έχει γίνει πλέον θεσμός είναι οι «γιορτές». Κάθε περιοχή επιλέγει να αναδείξει ένα τοπικό προϊόν και αφιερώνει μία μέρα με φαγητό, ποτό, μουσική και χορό. Έτσι ανάλογα με την εποχή και τον τόπο που θα βρεθείτε μπορείτε να πάρετε μέρος στη γιορτή, της τράτας, της σαρδέλας, της τσιπούρας, της σταφίδας, του κάστανου, των μανιταριών, των καλαμποκιών, της πίτας αλλά και του τσίπουρου ή του κρασιού, αλλά και σε διαγωνισμό… δηλωτής. Κοινό σημείο το κέφι και η διάθεση για γλέντι με τις παρέες να ενώνονται και να γίνονται ένα.

Με διάφορες αφορμές διοργανώνεται πληθώρα εκδηλώσεων που αποτελούν πόλο έλξης, όπως για παράδειγμα η αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου ή οι εκδηλώσεις στους Δελφούς. Οι αυξημένες απαιτήσεις του κοινού έχουν αναβαθμίσει το επίπεδο των εκδηλώσεων, καθώς είναι αδιάκοπη η προσπάθεια για πρωτοτυπία και αξιοποίηση όλων εκείνων των χώρων που δίνουν επιπρόσθετη αίγλη σε μια παράσταση ή σε μια συναυλία.