Διασκέδαση
Φεστιβάλ – Εκδηλώσεις
Σπόρ – Δραστηριότητες

Σπόρ – Δραστηριότητες

Μια διαφορετική και συνεχώς αυξανόμενη μορφή εναλλακτικού τουρισμού είναι αυτή που σχετίζεται με τα σπορ και τις υπαίθριες δραστηριότητες. Σε αυτό το πλαίσιο στις περιοχές του Κορινθιακού κόλπου θα βρείτε κυριολεκτικά τα πάντα. Υπηρεσίες για κάθε είδους άθλημα, ακόμη και για κάποια τα οποία δεν είναι διαδεδομένα στο ευρύ κοινό. Από τον αιωροπτερισμό ως τις καταδύσεις και από το αλεξίπτωτο πλαγιάς ως την όρθια κωπηλασία, από το trekking ως το mountain bike και από το τρίαθλο ως την ιππασία, θα βρείτε τις απαραίτητες υποδομές για να ασχοληθείτε με ότι σας αρέσει.

Στον Ισθμό της Κορίνθου για παράδειγμα μπορείτε να κάνετε τον διάπλου της διώρυγας με όρθιο κανό, αλλά και bungee jumping. Ο Κιθαιρώνας είναι πεδίο αιωροπτερισμού και προσφέρεται για παραπέντε και άλλες μορφές αεραθλητισμού.

Οι λάτρεις του τρεξίματος και της ποδηλασίας έχουν την ευκαιρία να ερευνήσουν την περιοχή συμμετέχοντας σε κάποιον από τους αγώνες δρόμου που διοργανώνονται σε κάθε περιοχή. Εντασσόμενες συνήθως σε κάποιο ευρύτερο πλαίσιο εκδηλώσεων, προσφέρουν την ευκαιρία για διαδρομές μέσα στη φύση. Ο καθένας από αυτούς έχει κάποια ιδιαιτερότητα. Για παράδειγμα ο αγώνας αντοχής των Γερανίων με τα 1000 μέτρα υψομετρικής διαφοράς, ο Τροφώνιος ημιμαραθώνιος δρόμος, ο ποδηλατικός αγώνας downhill ή ο αγώνας αντοχής και ορεινής ποδηλασίας tihiorace στο Τείχιο Δωρίδας, καθώς και οι ποδηλατικοί αγώνες στην ορεινή Ναυπακτία, ο γύρος της Καδμείας, ο δρόμος του Επαμεινώνδα και πάρα πολλοί άλλοι ακόμη.

Εάν πάλι δεν σας ενδιαφέρει ο αγωνιστικός χαρακτήρας, μπορείτε να σχεδιάσετε τη δική σας διαδρομή. Υπάρχουν πολλά σηματοδοτημένα και χαρτογραφημένα μονοπάτια που μπορείτε να ακολουθήσετε σε πιο ήπιες ή πιο δύσκολες διαδρομές. Οι διαδρομές 4χ4 τραβούν το ενδιαφέρον των αθλητών ενώ οι λάτρεις της οδήγησης θα ανακαλύψουν πολλούς ξεχωριστούς προορισμούς.

Σε όλα αυτά δεδομένα προστίθενται και οι αρτιότατες αθλητικές εγκαταστάσεις, που φιλοξενούν τα πιο δημοφιλή αθλήματα, αλλά παράλληλα προσφέρουν τη δυνατότητα στο ευρύ κοινό να αθληθεί ή να παρακολουθήσει αγώνες υψηλού επιπέδου, αφού πολύ συχνά φιλοξενούνται διεθνείς διοργανώσεις.